ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сценарий 2016-а І

СЦЕНАРИЙ

за церемонията на вестник "БАНКЕРЪ" по връчването на наградите "Банкер на годината" за 2016-а

на 13 декември 2016 г. в хотел "Хилтън" зала "Мусала"

 

Водещ:

 

Уважаеми дами и господа,

Вестник "БАНКЕРЪ" продължава традицията си, съхранена вече близо четвърт век – да отличава мениджърите на онези финансови институции, които постигат най-забележителни успехи през годината за утвърждаването на институциите които управляват. Имам удоволствието да ви приветствам на двадесет и третата церемония на вестник "БАНКЕРЪ" за връчването на наградите "Банкер на годината". Позволете ми да ви поздравя с добре дошли и да дам думата на главния редактор на вестника г-жа Бистра Георгиева за кратко приветствие.

 

Г-жа Георгиева:

….

Отиващата си 2016-а бе свързаната с огромни предизвикателства пред банковия сектор. Успешно приключи оценката на качеството на активите, която за пореден доказа стабилността на банковия сектор. Стабилност за която принос имат усилията на мениджърските екипи на всички кредитни институции. Въпреки трудностите на пазара те не само съхраниха добрата ликвидност, но успяха да постигнат впечатляващи за неблагоприятната конюнктура в която работят, финансови резултати. Крайното решение както винаги бе трудно и стигнахме до него след поредица от обсъждания, анализи на финансови резултати и консултации с надзорните органи.

 

Водещ:

 

Няма по-добра атестация за един банков мениджър от тази да удържи лидерските позиции на управляваната от него кредитна институция и в периоди на растеж, и в периоди на криза. И наред с това да запази доверието на клиентите й в нея. Един чужденец се справи успешно с тази задача у нас повече от 10 години. Той записа името си в аналите на съвременния български банков бизнес, а високият му професионализъм по достойнство бе оценен и стана основа за изкачването му в йерархията на банковата група, за която работи.

За съхраненото доверие на клиентите и за запазване на лидерските позиции на "УниКредит Булбанк" вестник "Банкеръ" присъжда наградата си "Банкер на годината" за 2016 -а на Андреа Казини, който до септември 2016-а бе главен оперативен директор на българската кредитна институция, а сега отговаря за банкирането на дребно на групата "УниКредит" в Италия..

 

Наградата връчва: Доротея Николова, изпълнителен директор на "Банка ДСК" и миналогодишен носител на наградата.

 

Преводач: (Преводачът превежда мотивите за наградата, кой е награден и кой връчва наградата)

 

Думи на връчващия наградата:

 

Думи на наградения:

 

Водещ:

Забележителни мениджърски умения и работохолизъм. Това са само част от качествата, които позволиха на една дама не само вещо да управлява поверената й банка в бурните финансови води, но и да я опази от негативни външни влияния и да съхрани стабилността и пазарните й позиции. Всички тези умения по достойнство са оценени от мажоритарния собственик на кредитната институция, който вече четвърт век несменяемо се доверява на нейния мениджърски нюх.

За съхраненото доверие на акционерите вестник "Банкеръ" присъжда наградата "Банкер на годината" за 2016-а на изпълнителния директор на ОББ Радка Тончева.

 

Наградата ще връчи: Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК.

 

Преводач: (Преводачът превежда мотивите за наградата, кой е награден и кой връчва наградата)

 

Думи на награждаващия:

 

Думи на наградения:

 

Водещ

Една от банките с чуждестранен собственик в България не само запазва устойчиви финансовите си резултати през годините, но се превърна и в една от най-печелившите у нас. Със своето усърдие и професионализъм за това допринесе нейния главен изпълнителен директор. Затова  наградата "Банкер на годината"  за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара през 2016 г. вестник "БАНКЕРЪ" присъжда, на главния изпълнителният директор на "Райфайзенбанк България" Оливър Рьогл.

 

Наградата връчва: Петя Димитрова главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

 

Преводач: (Преводачът превежда мотивите за наградата, кой е награден и кой връчва наградата)

 

Думи на награждаващия

 

Думи на наградения

 

Водещ:

Умението да се управлява риска, за да се утвърдят пазарните позиции, когато не си сред най-големите е истинско предизвикателство. За разумно управление на предизвикателствата на пазарния риск вестник "БАНКЕРЪ" награждава с приза "Банкер на годината" за 2016-а главният изпълнителен директор на "Алианц Банк България" Светослав Гаврийски

 

Наградата връчва Стилиян Вътев Главен изпълнителен директор на ОББ

 

Преводач: (Преводачът превежда мотивите за наградата, кой е награден и кой връчва наградата)

 

Водещ:

Мениджърите са хората, на които се дължат разликите между отделните компании. Именно, за да отличи уменията им вестник "БАНКЕРЪ" учреди и от години връчва своите награди за най-успешните мениджъри на небанкови финансови институции – инвестиционни посредници и управляващи дружества. А наградата отличава куража и енергията на мениджърите да направят бизнеса по-конкурентен и печеливш.

През 2016-а отличието в класацията на в. "БАНКЕРЪ" за мениджър на най-добро управляващо дружество получава Катина Пейчева, член на съвета на директорите и изпълнителен директор на "ОББ асет мениджмънт" АД. Тя ръководи една от най-успешните компании за управление на активи на българския пазар. През тази година дружеството организира още три договорни фонда, а в портфейла му вече са десет колективни инвестиционни схеми. Освен това със своите активи за 124 млн. лв. то е сред трите компании, акумулирали над сто милиона лева от доволните клиенти.

 

Наградата ще връчи Николай Гърнев управляващ съдружник на "Ърнст енд Янг България"

Преводач: (Преводачът превежда мотивите за наградата, кой е награден и кой връчва наградата)

Думи на връчващият наградата:…

 

Думи на наградения:….

 

Водещ:

Отличието за инвестиционен посредник, представил се най-добре на капиталовия пазар през 2016-а в. "БАНКЕРЪ" присъжда за трети пореден път на Радослава Масларска, председател на съвета на директорите на "ЕЛАНА Трейдинг" АД.  Дружеството победител показа устойчив ръст и дързост в правенето на бизнес и логично пази мястото си сред лидерите в бранша у нас.

 

Наградата ще връчи Мадлен Минева, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на "Райфайзен асет мениджмънт (България)" ЕАД

 

Преводач: (Преводачът превежда мотивите за наградата, кой е награден и кой връчва наградата)

Думи на връчващият наградата:…

 

Думи на наградения:….

Водещият:

Партньори на събитието са две винарски изби – Юстина и Логодаж. Всички наградени получават по една бутилка специална Резерва Вила Юстина от реколта 2012 г. в магнум бутилка и комплимент от фирма "Антонет".

Виното е от личната селекция на главния енолог в избата и е носител  на множество престижни международни награди. От него са произведени само 10 бъчви или общо 300 магнум бутилки от литър и половина. Призьорите трябва да знаят, че виното Специална резерва на Вила Юстина има потенциал за стареене от над 15 години, затова преценете сами, дали да се насладите сега или да изчакате точния момент, за да откриете стойността на хубавото отлежало вино.  

 

Водещият:

Да прикани наградените за обща снимка на всички;

– и за общи снимки на наградените банкери и на наградените инвестиционни мениджъри.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст