ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България и Саудитска Арабия ще си сътрудничат в туризма

Правителството утвърди на днешното си редовно заседание подписания на 5 октомври Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на България и Комисията за туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия.

С документа двете страни заявяват стремежа си да подкрепят приятелството и сътрудничеството в туристическия бранш между България и Саудитска Арабия в рамките на съответните национални закони и нормативни актове.

Двете страни потвърждават ангажираността на правителствено ниво за разширяване на връзките между туристическия бранш, като предпоставка за създаване на благоприятна среда за задълбочаване и активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма.

През октомври премиерът Бойко Борисов се срещна с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ас Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, който бе в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас.

В разговора принц Султан Ас Сауд посочи, че в последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави. Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

Броят на посещенията на чуждестранни туристи у нас се е увеличил през последните 10 години с близо 40% и надхвърля 7 милиона туристи, което е почти колкото населението на България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст