ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Поредна престижна награда за европейски проект на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”

За поредна година ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” получи престижна награда за качествено цялостно изпълнение на европейски проект DISBEG, финансиран по програма „Еразъм+”. Бюджетът му е за над половин милион лева, а целта му е да бъдат обменени добри практики и идеи между пожарникари от България, Германия и Естония за обучението на деца. Отличието за екипа, разработил проекта, бе връчено днес на официална церемония от изпълнителния директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Татяна Калканова. На тържеството присъства и заместник-министърът на Министерството на образованието и науката Диян Стаматов.

Справка: През месец септември 2015 г. стартира Проект „Разработване и въвеждане на единна система за обучение на ръководители, работещи с деца и младежи, от пожарните служби в Република България, Република Естония и Федерална Република Германия” – DISBEG („Development and integration of a common training system for trainers from fire-rescue departments working with children and young people in the Republic of Bulgaria, the Republic of Estonia, and the Federal Republic of Germany”, по който ГДПБЗН – МВР е бенефициент. Партньори по проекта са пожарните служби от Република Естония и Федерална Република Германия. Одобреният размер на финансовата подкрепа за реализиране на проекта е 264 901,00 евро, като неговата продължителност е 36 месеца.

Осъществяването на проекта ще доведе до укрепване капацитета на участващите организации и ще спомогне за насърчаване професионалното развитие на специалистите от пожарните служби, работещи с деца и младежи. Предвижда се разработването на интелектуални продукти, които ще бъдат достъпни за всички заинтересовани институции, искащи да надградят професионалното развитие на своите служители.

На база на екипна работа специалистите ще разработят единна система за обучение на ръководители, работещи с деца и младежи. Основен продукт от съвместната дейност по проекта е създаването на общи образователни-методически материали и видеоматериали за специалисти, както и обучителни материали за деца и младежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст