ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ангел Найденов: Съмнявам се реформаторите да направят кабинет

Съмнявам се Реформаторският блок да направи кабинет. Това обяви в предаването пред bTV депутатът от БСП Ангел Найденов, след като неговата партия върна вчера мандата за съставяне на правителство.

По думите на депутата преобладаващата част от парламентарните групи в 43-то Народно събрание смятат, че няма потенциал за съставяне на кабинет и няма смисъл да се губи време, а трябва да се върви към предсрочни парламентарни избори.

От БСП упрекват настоящия президент Росен Плевнелиев, че протака процедурата по връчване на мандати, както и правителството в оставка, че в последния момент обявява търгове и обществени поръчки за милиарди. Ударно се назначават хора в бордовете на държавни фирми, обяви червеният депутат.

На въпрос дали би приел пост в  евентуален служебен кабинет на новоизбрания президент Румен Радев той отговори, че БСП нито ще участва в служебен кабинет на Радев, нито му оказва натиск за съставянето на такъв.

Ангел Найденов, който беше военен министър в кабинета „Орешарски”, даде лоша оценка на работата на военния министър в оставка Николай Ненчев. Наличната техника се поддържа лошо и има много незаети щатни бройки, уточни Найденов.

Според него зад оставката на началника на отбраната Константин Попов вероятно се крие амбиция за политическа кариера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст