В последните две години ВМЗ е изключително коректен данъкоплатец, заяви кметът на Карлово

вмз-сопот

Когато имаш задължения към бюджета, ти трябва да си ги плащаш. За мен това е съвсем нормално. През последните 15 години ВМЗ имаше много големи задължения – към бюджета, към Община Сопот и към Община Карлово. Чест прави на ръководството в лицето на инж. Гецов, на министъра на икономиката Божидар Лукарски, че в последните две години ВМЗ е изключително коректен данъкоплатец и за региона, и за държавата, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов пред агенция "Фокус".

Повод за коментара е излязла информация, че ВМЗ – Сопот изплаща стари задължения към бюджета, натрупани в последните 15-20 години.

"Няма как търговско дружество като ВМЗ или Община да не внася своите задължения към държавата и да искаме да има достатъчно пари за пенсии, социални разходи или инфраструктура. В последните 2 години имат стабилно производство, стабилни и дългосрочни договори и печалба, която ги прави дружеството с най-много платени данъци и печалба", обясни Кабаиванов.

Той уточни, че за последните 2 години работещите са се увеличили от 2800 почти на 5000 души, а заплатата на  във ВМЗ се е увеличила от 600 на около 900 лева.

„ВМЗ даде и 14-та заплата за Коледа“, каза кметът на Карлово. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст