607 населени места са без ток

сняг снегорин зима снегопочистване почистване път пътища

607 са населените места в цялата страна без електрозахранване в резултат на усложнената метеорологична обстановка, обяви министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова във връзка с усложнената метеорологична обстановка пред радио "Фокус".

"675 екипа общо работят за отстраняване на тези проблеми. На територията на община Шумен 74 са населените места без електрозахранване, в Разград те са 71, а в Силистра – 75. Екипите и на трите електроразпределителни дружества работят на място. Техниката е там. Електроенергийният системен оператор също е в готовност да реагира веднага. Предприели сме всички необходими мерки, българските граждани трябва да са спокойни и сигурни, работи се. Поетапно ще се възстанови захранването във всички населени места“, заяви тя.

По думите ѝ картината е много динамична. „Тя се променя непрекъснато, имаме готовност да информираме българските граждани за ситуацията на всеки един етап“, допълни Петкова.

Топлоелектрическите централи и АЕЦ „Козлодуй" работят в нормален режим, „Мини Марица-Изток" подават необходимите количества въглища. 
Доставките на природен газ за страната са ритмични, а хранилището в Чирен към момента разполага с над 350 млн. куб. м. активен газ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст