ГЕРБ се оправда за изхарчените 2 млрд. лева

Парламент Димитър Главчев

ГЕРБ се оправда за изхарчените 2 млрд. лева от бюджетния излишък. На извънреден брифинг заместник-председателят на парламента Димитър Главчев обясни, че 1.2 млрд. лв. са похарчени по проекта "Белене", а 1 милиард за саниране. По този начин той отговори на въпросите на Корнелия Нинова, която по-рано попита къде и за какво за три месеца са похарчени средствата.

"Има конкретни министри от БСП, които могат дадат отговорите, защо сега се плаща по решение на Арбитражния съд от Женева. Ако пресметнем и парите за американските централи даже над 2 млрд.лв. са разплатени", добави Главчев.

Той припомни, че в края на 2014 г., когато за последно управлява БСП, годината е приключила с бюджетен дефицит, възлизащ на 3 млрд. лева. "Ние приключваме с излишък от 1.5 милиарда. Хората ще преценят кой да управлява.", каза още Димитър Главчев.

Той изтъкна, че над 2 млрд. лв. са в повече събраните пари от данъци. Депутатът от ГЕРБ отдаде това на по-добрата съвместна работа на институциите, но похвали и премиера Бойко Борисов. "На върха на пирамидата е правителството, защото министър-председателят задава позицията. И точно затова ние винаги сме били на мнение, че министър-председателят трябва да е лидер на партия. Друго беше при различни експерименти, когато мандатоносител беше БСП", коментира Главчев.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст