Агроведомството нае продуцентите от “Мирамар”

щанд

Свикнали сме вече около българските щандове на различните международни изложения да има скандали. Или ще сме на най-забутаното място, или никой няма да разбере какво точно рекламираме, или просто не сме успели да изградим павилиона на време… Все се излагаме, и то в момент, когато трябва да убедим чужденците, че и нас в нещо ни бива. За започващото обаче на 20 януари в Берлин Международно изложение за селско стопанство, хранителна промишленост и градинарство "Зелена седмица 2017" ситуацията е по-различна. Случайно или не, министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева е решила да подходи нестандартно, като наеме продуцентската компания "Мирамар филм" за осигуряване на цялостната организация, подготовката и осъществяването на участието на България в този панаир.

Както е известно, фирмата на Илиян Джевелеков, Георги Димитров и Матей Еленков създаде два от най-успешните български филми напоследък – "Дзифт" и "Love.net", така че сега ще е интересно да видим какво може да направи за популяризирането на селското ни стопанство. 

Договорът между агроведомството и "Мирамар филм" е в сила от 5 януари. Според условията в него е необходимо рекламният щанд в германската столица да е готов най-късно до 19 януари. С други думи, на разположение са точно две седмици за проектиране и изграждане на изложбена площ от 143 кв, м – с отворен вид и възможност за достъп от всички страни. Продуцентите от "Мирамар" ще трябва да обособят и приемна зала с подходящи мебели и поне 8 седящи места, ресторантска част със 7 маси и 28 стола, оборудвано кухненско помещение, както и изложбени площи. 

Поисканата от изпълнителя цена е 123 130 лв. без ДДС, но в нея са включени и самолетните билети, и разходите за хотели на българската делегация. Фирмата е била единствен кандидат в проведеното публично състезание и на практика офертата й се е оказала без конкуренция. Поради което е само с 2870 лв. под максимално допустимия праг.

Не е без значение и това, че в регистъра на обществените поръчки няма информация досега "Мирамар филм" да е изпълнявала други услуги на държавни структури. Което повдига въпроса за опита й в изпълнението на подобни задачи. Всъщност дали решението на министър Танева е било правилно ще разберем съвсем скоро.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст