Ангелкова ще обсъжда резултатите в туризма в Москва

Министър Ангелкова откри церемонията по връчване на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова ще направи работно посещение в Москва и ще се срещне с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов. Визитата е по негова покана.

Двамата ще обсъдят сътрудничеството между туристическите администрации и специализираните компании в България и Русия. Сред дискутираните теми ще бъдат постигнатите резултати от изтеклата година и перспективите за насърчаване на двустранния туристопоток, в това число нагласите за Лято’2017 и предварителните данни за посещенията на руски туристи в ски курортите ни през зимния сезон.

Русия е сред най-важните генериращи пазари за туристическата ни индустрия. За периода януари–ноември 2016 г. Федерацията заема 4-то място в класацията на НСИ за брой чуждестранните туристи, посетили България – над 570 хил. души.

През миналата година страната ни получи и наградата на National Geographic Traveler за най-добро направление за семейна почивка на руските туристи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст