Военновъздушните сили помагат денонощно на хората в Североизточна България

сняг снегорин зима снегопочистване почистване път пътища

 Военновъздушните сили провеждат денонощна дейност в помощ на населението от Североизточна България, съобщиха от пресцентъра на Командването на Военновъздъушните сили.

На 9 януари беше изтеглен ТИР от пристанището в Балчик до квартала на града, поради невъзможност да изкачи наклона на пътя. Водач на АТС беше старшина Христо Панайотов, старши на машината капитан Петър Василев и третият човек в машината – редник Банко Банчев. В същото време роторния снегорин с водач сержант Николай Стойков и помощник ефрейтор Димо Димов пробиваше пътя между селата Сенокос и Дропла. 

До късно през нощта срещу 10 януари модулното формирование за борба с бедствия и аварии от Зенитния полигон на ВВС – Шабла с роторен снегорин с водач ефрейтор Добромир Манолов Данаилов и старши офицерски кандидат Венцислав Илиев Георгиев пробива път от с. Бежаново, с. Спасово и с. Рогозина. Почистени са 14 км. Машината е изминала 84 км. 

Днес действията по разчитване на общинската пътна мрежа в област Добрич продължават. 

Днес, 10 януари продължава работата на роторния снегорин с водач редник Димитър Димов Казанлийски и старши и старши – старши сержант Евгени Ванев Стоицев по направление с. Спасово – с. Сърнено – с. Великово. Продължава работа и на воините от Балчик, които работят по разчистването на пътя към селата Царичино – Кремена – Дропла и гр. Генерал Тошево.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст