ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Българинът все по-трудно свързва двата края

евростат

През второто тримесечие на 2022 г. анкета, проведена сред населението на държавите членки на ЕС, показва, че повечето хора признават, че им е трудно да свържат двата края в сравнение с предходните три месеца. Това се дължи на увеличението на цените от началото на 2022 година.

Тази информация представлява извлечение от проучване за въздействието на COVID-19 върху условията на живот и е резултат от новоразработено събиране на данни с участието на 11 държави членки. Първите резултати от анкетата бяха публикувани през юни. Данните са от официалния сайт на "Евростат"

През второто тримесечие на 2022 г. делът на населението, което не се притеснява изобщо дали ще завърши на червено месеца, варира от 3.6% в България до 40.5% във Финландия. Делът намалява в сравнение с предходното тримесечие във всичките девет страни, за които има данни, с изключение на Италия (+0.3 процентни пункта). Най-голямо намаление на дела на населението, което лесно или много лесно свързва двата края през второто тримесечие на 2022 г. спрямо предходното, е регистрирано в Словения (- 4.4 процентни пункта) и Австрия (-4.0 процентни пункта). 

През тримесечието обаче се увеличава делът на населението, което трудно свързва двата края. През второто тримесечие на 2022 г. този дял се е увеличил в сравнение с първото тримесечие на 2022 г. във всички участващи страни, с изключение на Словения и Финландия, където е намалял съответно с 0.1 и 0.5 процентни пункта. През същото тримесечие най-голямо увеличение на този дял е регистрирано във Франция (+5.6 процентни пункта) и Австрия (+2.7 процентни пункта).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст