Банда заля два български града с фалшиви банкноти от 20 евро

евро

Банда заля два български града с фалшиви банкноти от 20 евро ОПГ е разкрита от служителите на икономическа полиция в ОД на МВР –  Благоевград. Оказа се, че свързани помежду си лица от Гоце Делчев и района на Петрич, правили опити да "развързват" фалшификатите, но били арестувани, съобщи struma.com.

Аферата започва да се разплита след сигнал до полицията в Гоце Делчев от игрална зала за избухнал скандал около 21:35 часа на 14.03.2017г.
Пристигналите на място полицейски служители установили, че Д. К. /20г. / от с. Кочан, общ. Сатовча е прокарал в обръщение 5 броя неистински банкноти с номинал от 20 евро.

В хода на работата по случая е установена и съпричастността на лицата Д. Ч. /20г. / и Д. Ч. /20г. / – и двамата от с. Кочан. Тримата мъже са задържани със заповед за 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата в Благоевград.

Около 18 часа на тел. 112 е получен сигнал от служителка в магазин за бельо в Петрич за това, че непознат за нея мъж е заплатил закупена стока с неистинска банкнота с номинал от 50 евро.

Снощи на входа на  Благоевград в района на жк “Струмско“, е спрян за проверка лек автомобил „Шкода Октавия“, управлявана от И. Ч. /18г. / от с. Марикостиново, община Петрич. В хода на проверката е намерен плик, съдържащ около 25 броя неистински банкноти с номинал от 20 евро.

Уведомена е прокуратурата в Благоевград. Работата по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст