ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Без оставки в ДБГ

Парламент - Найден Зеленогорски

Ръководството на Движение "България на гражданите" (ДБГ) няма да подава оставка, съобщи заместник-председателят Найден Зеленогорски. ДБГ се яви на тези избори като част от Реформаторския блок, аргументира се той.

Националният координационен съвет на блока ще направи анализ на резултатите от изборите. Реформаторите останаха извън парламента, като спечелиха една 3.06% на вота. Това доведе до колективната оставка на ръководния орган на коалицията, която ще се гласува на заседанието. Очакванията са тя да бъде приета.

Заради слабия резултат Божидар Лукарски подаде оставка като лидер на СДС. Зеленогорски обаче обясни, че лидерът на ДБГ Меглена Кунева няма да го последва. "Тя даде своя пример и не участва в изборите", подчерта Найден Зеленогорски.

Той добави, че Реформаторският блок трябва да съхранен и доразвит във вида, в който се яви на изборите. "300 хил. десни избиратели не са представени, а конкретните грешки на всяка част от разтроеното дясно пространство ще се разберат след извършването на анализ. Трябва да се търси съгласие вдясно, защото това се случва за трети път", посочи Зеленогорски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст