ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

трима прокурори

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес предложения в прокурорската колегия на ВСС за уволненията на трима прокурори.

Той е поискал образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова – административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура във Варна, Милена Даскалова – заместник- районен прокурор на Районна прокуратура – Варна, и Чавдар Чавдаров – заместник- районен прокурор на Районна прокуратура в Кърджали. Предложенията са заради допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на съдебната власт.

На основание чл. 232 от Закона за съдебната власт главният прокурор е отправил предложение дисциплинарните състави да поискат от Прокурорската колегия на ВСС тримата магистрати да бъдат отстранени от длъжност.

Главният прокурор ще поиска налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание – дисциплинарно освобождаване от длъжност на прокурорите.

Ангажирането на дисциплинарната отговорност на Цветанка Гетова и Милена Даскалова и Чавдар Чавдаров се основават на резултати от извършена проверка от прокурори от отдел „Инспекторат" във Върховната касационна прокуратура, образувана по сигнал на прокурори от Специализираното звено „Антикорупция" в СГП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст