ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Радев ще открие технологичния форум Webit

уебит

Президентът Румен Радев ще вземе участие в откриването на ежегодния форум Webit Festival за технологии, иновации и инвестиции, който ще се проведе в сградата „Джон Атанасов“ на „София Тех Парк“. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Осмото издание на форума ще събере на територията на първия научно-технологичен парк в България представители на бизнеса, технологиите, науките и политиката. 

Участниците във форума, който ще продължи до 26 април под патронажа на държавния глава Румен Радев, ще обсъждат теми, свързани с маркетинга и иновациите, мобилността, изграждането на „умни“ градове, дигиталната трансформация, както и „облачните услуги“, киберсигурността, безопасността на личните данни и други.

Събитието ще се проведе на 25 и 26 април в София Тех Парк под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия. След огромния интерес през последните дни и седмици, екипът на Webit обяви, че строи нова конферентна зала с няколко стотин нови седящи места. Така “Червената сцена” на фестивала ще бъде изнесена извън сграда “Джон Атанасов” в Тех Парка, за да може да побере огромния брой посетители.

Програмата включва 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии и блокчейн, големи бази данни и облачни услуги, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика.

Сред лекторите ще срещнете представители на Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Тази година общо 5062 човека се регистрираха за Webit.Festival Europe. От тях над 50% са посетители от чужбина от общо 90 държави.

В София пристигат лидерите на едни от най-големите технологични и иновативни компании в света, както и основателите на фирми като Skyscanner, оценена за повече от 3.5 милиарда лева.

Webit привлече 2425 стартиращи компании, който видяха София като стъпка към своя успех. От тях 100 бяха избрани и Webit им предостави напълно безплатни щандове, билети и възможност да се представят пред света.

Пазарната оценка на избраните стартъпи е повече от 1 милиард, а до момента те са привлекли инвестиции за повече от 200 милиона лева. Всички те пристигат в българската столица, защото благодарение на Webit.Festival виждат града ни като стъпка по пътя към своя успех.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст