Бизнес ангели стъпват на пазара

бизнес ангели

Министърът на икономиката Теодор Седларски проведе среща с представители на Българска асоциацията на бизнес ангелите. Пред министъра бе представена новосъздадената организация, която има за цел да пренесе у нас световните практики за финансиране и стимулиране на предприемачеството.

Представителите на организацията изтъкнаха, че е в процес на изграждане  мрежа от бизнес ангели /неформални инвеститори/, както и че ще се предлага платформа за взаимодействие и свързване на предприемачите с неформални инвеститори. Асоциацията предлага възможности за финансиране на бизнес идеи, стартиращи фирми и малки и средни компании, осигурявайки рисково финансиране в най-важните етапи от бизнес процесите.

Представителите на Асоциацията адмирираха усилията на министъра на икономиката за фокусиране на вниманието на обществеността в страната ни към стартъп екосистемата. Министър Седларски посочи, че всички инициативи, които подкрепят иновациите и стартиращите предприятия ще бъдат подкрепени институционално. По време на срещата двете страни изразиха мнение, че има нужда от фокусирана реклама и по–голяма информираност за българската икономика, тъй като потенциалът за  развитието на иновациите в България е голям във всички индустрии, но за съжаление все още е непознат извън страната ни.

Бе обсъдена и идеята Асоциацията да създаде инкубатори в Пловдив и в „София тех парк“. Голяма е възможността България да бъде домакин на най-големия конгрес на бизнес ангелите в Европа догодина, споделиха още представителите на организацията. Пред министъра на икономиката бе представена и онлайн платформа, която дава възможност за износ на български продукти в Германия, Австрия, Полша и други страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст