Министърът на образованието тропна хоро пред ведомството

николай денков

Министърът на образованието игра хоро пред ведомството. Той се хвана на хорото с ученици от профилирани паралелки по хореография, които бяха дошли са му благодарят.

Директорът на 144 СУ Величка Николова му благодари, че е запазил изкуството в България и му връчи грамота „Почетен приятел на училището“ заради успешните усилия на министъра да реши проблема с приема в профилираните паралелки.

Благодариха му и учениците на НГХНИ „Константин Преславски“ – Варна.

Проблемът на хореографските паралелки в общообразователните училища беше разрешен чрез промяна в държавния план-прием за предстоящата 2017/2018 учебна година, която позволява записване на ученици за придобиване на професионална квалификация „Танцьор“ в средни и обединени училища и в профилирани гимназии.

Едновременно с това бяха утвърдени разработените за първи път учебни програми по хореография за всички класове. Те са подготвени в съответствие с новия Закон за предучилищното и училищното образование, според който хореографията става самостоятелен учебен предмет, но може да се изучава единствено в рамките на избираеми и факултативни учебни часове.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст