ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Имена

Коктейл на АББ АТБ Асоциация на българските банки Левон Хампарцумян - предс. АББ

Кирил Ананиев отново ще бъде заместник-министър на финансите, съобщи по време на церемонията по приемане на поста министърът на финансите Владислав Горанов.

"Ние от години сме екип със служебния министър Ананиев", каза Горанов. По думите му негов заместник остава и Маринела Петрова. Той уточни, че третият му заместник ще бъде определен тепърва.

—–

Нуждаем се от икономически стимули, които да привличат инвеститорите и те да не идват само заради ниските равнища на работните заплати у нас, заяви президентът Румен Радев. България трябва да се адаптира към процесите на дигитализация на икономиката и да се стреми към повишаване на заетостта на младите хора именно в тези сектори, каза още държавният глава.

Прекалено разхлабената парична политика в много региони не е полезна. Тя насърчава самодоволството в страните, вместо да подчертава необходимостта от провеждането на икономически реформи, посочи германският финансов министър Волфганг Шойбле. По думите му ниските лихвени равнища в редица части на земното кълбо представляват риск и централните банки трябва да приемат стратегия за постепенен отказ от прекалени стимули.

Цената на труда в България е ниска, но има и високоплатени квалифицирани специалисти, затова усилията трябва да са целенасочено към по-добро образование на работниците. Това каза бившият социален министър Ивайло Калфин, който сега е съветник на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер. В цяла Европа се върви към дигитализация на труда, така че необразованите все по-трудно ще си намират работа, констатира Калфин. По думите му минималната работна заплата като инструмент за увеличаване на доходите е само един от начините за увеличаване на заплащането. А по-високите заплати ще доведат и до по-високи пенсии, каза той.


Ако говорим за икономическия и социалния просперитет на България, три са основополагащите стълба на развитието – образование, образование и пак образование. Това заяви изпълнителният председател на БСК Божидар Данев. По думите му образованието е ключовият фактор за просперираща икономика, за успешна социална политика, за намаляване на битовата престъпност, за ограничаване на купуването на гласове, за справедливи избори, за демокрация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст