ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Корнелия Нинова опроверга инсинуациите срещу нея

Национален съвет на БСП Корнелия Нинова

Скандалите, които тресат БСП от началото на „ЦУМ-гейт” и атаките срещу председателя на партията Корнелия Нинова са в резултат на нейния отказ да влезе в коалиция с ГЕРБ. Това обяви самата тя в студиото на „Тази сутрин”. Тя отговори задочно на думите на Георги Гергов, че също като него се е срещала със Сотир Цацаров. Нинова призна, че се е видяла с обвинител №1, но това е станало официално в приемната му. Говорили по евродоклада и промените в НПК, които БСП предизборно консултирала с юридическото съсловие. „Гергов по това време ми е близък, аз не искам от него да прави среща с Цацаров в кабинета си, правя си я по официален ред”, посочи Корнелия Нинова.

По случая „Фронтиер” от преди десетилетие, който й коства поста на зам.-министър по времето на кабинета „Станишев” и който Георги Гергов косвено припомни, Нинова показа документ от Софийска градска прокуратура 2008 г., който показва, че производството за нерегламентирано оказване на влияние срещу нея е прекратено със заключение за липса на престъпление.

Лидерът на БСП посочи, че се е върнала на ръководен пост в партията чак през 2009 г., когато е изчистила името си.

Корнелия Нинова отхвърли и обвиненията, че е „подарила” Пловдивския панаир на Георги Гергов. Тя показа решение на Министерския съвет от ноември 2006 г., с което държавният дял се гарантира на равнище от минимум 51%, а за общината остават останалите 49%. По думите й, по време на кметовете Иван Чомаков, Славчо Атанасов и Иван Тотев са станали прехвърлянията на акции и вдиганията на капитала, които са докарали дружеството до сегашното му състояние.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст