ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ученичка от Елена ще участва в световно състезание по умения с “Фотошоп”

фотошоп

Ученичка от Елена ще участва в световно състезание по умения с "Фотошоп", съобщиха от общинската администрация в балканския град. Десислава Кафадарова, от 12-и клас в еленското СУ "Иван Момчилов", е сред тримата ученици с най-висок резултат на национално ниво на изпита "Adobe Certified Associate" на "Photoshop CC", сочи БТА. Тя е постигнала 940 точки от 1000 възможни и този резултат я изпраща на световното състезание по боравене с програмата, което тази година ще се състои в края на месец юли в американския град Анахайм в Калифорния.

Момичето и още петима ученика от гимназията в Елена са получили международни сертификати. Подготовката им се извършва от учителите по информационни технологии в СУ "Иван Момчилов" по проекта "Твоят час". Учебните материали са част от програмата "Кариера в информационните технологии" и са предоставени от Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийския университет по програма "Microsoft YouthSpark".

За участието на Десислава Кафадарова в световното състезание са необходими 5000 лева. Концертът на 11 май, когато е празникът на СУ "Иван Момчилов", ще бъде благотворителен, а каузата – набиране на средства за участие, уточниха от администрацията в Елена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст