ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Във Варна задържаха извършители на въоръжен грабеж от търговски обект в Шумен

Човек с белезници

Работата по разкриване на престъплението започнала на 27 март. Около 2:30 часа след полунощ в търговски обект на пл.”Гривица” в Шумен влязъл мъж. От рафт в денонощния павилион взел пакетче чипс и подал на продавачката банкнота,за да го плати. В този момент влязъл и маскиран мъж,който насочил оръжие срещу нея,отправил заплахи,след което извършили грабеж на малко над 1000 лева. Освен оборотните пари злонамерените посетители взели и портмонето на продавачката с 150 лева, лична и дебитна карта.

Веднага след извършения оглед започнало и разследването по случая, извършено под надзора на прокурор от районната прокуратура в Шумен. В хода му била планирана специализирана полицейска операция с участието на криминалисти от ГДНП и ОДМВР-Варна.

В резултат на предприетите съвместни професионални действия, вчера, на територията на морската ни столица били установени и задържани извършителите на престъпното деяние – Ж.Г./23г./, М.М./22г./ и В.К./22г./, тримата от Варна. Извършени са огледи на автомобили, иззети са дрехи и оръжие. При проведените разпити било установено, че тримата имат опит за грабеж в същия обект през месец ноември миналата година. Оказали са пълно съдействие при документиране на престъплението. Не са осъждани. Изяснено е, че пистолетът е газов, законно притежаван от Ж.К. Разпитани са пред съдия от Районен съд- Шумен.

Повдигнати са им обвинения за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК. Взети са им мерки за неотклонение “подписка”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст