ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Красимир Каракачанов: Няма да допусна корупционни практики в Министерството на отбраната

Красимир Каракачанов -  Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната

Когато говорим за сигурността в държавата и Българската армия, за едно нещо съм категоричен – ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано. Това заяви пред журналисти в парламента номинираният за министър на отбраната Красимир Каракачанов от Обединените патриоти, цитиран от БТА. Не може да крадеш от болните, от децата, от армията, допълни той.

Във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, а не партийни функционери, заяви Каракачанов в отговор на въпрос за номинираните за министри от квотата на Обединените патриоти Нено Димов и Емил Караниколов, които не били свързани политически с формацията. Влизаме в едно управление не за да си показваме партиите, а да покажем, че идеите, които сме отстояли и са влезли в програмата за управление, могат да бъдат защитени с грамотни, компетентни хора, обясни той.

В отговор на въпрос Каракачанов заяви, че е привърженик на задължителната наборна военна служба и ще работи за това. ГЕРБ са на малко по-различно мнение, но в управленската програма се говори за доброволна военна служба, допълни той. Аз ще настоявам в програмата да се запише и проучване на опция за връщането на наборната военна служба, допълни Каракачанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст