ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова определи “Борисов-3” като правителство на подмяната

Парламент Веселин Марешки

Очаквано БСП ще гласува против третото правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов. От парламентарната трибуна лидерът на социалистите Корнелия Нинова аргументира решението си, като посочи, че, на първо място, има сериозни разлики в идеите и програмите на левицата и тези на Борисов. Столетницата вижда по друг начин развитието на икономиката, борбата с бедността, модернизацията в образованието, достъпното здравеопазване и борбата с корупцията и престъпността, обясни Нинова.

"Втората причина, поради която няма да ви подкрепим, са приоритетите на вашето управление. Те са отказ от предизборните ви обещания. Това е правителство на подмяната спрямо това, което обещахте”, подчерта тя.

Третият аргумент бе, че въпреки приоритетите на ГЕРБ за бедност и доходи, в коалиционното споразумение не се споменава никъде думата бедност. Нинова уточни, че коалиционните партньори са забравили обещанията си към енергийно слабите хора.

Лидерът на БСП се обяви против програмата за саниране. Тя се аргументира със становището на служебния кабинет, че са допуснати лоши практики и завишени референтни стойности. "Това, че увеличавате финансирането по програмата, отново е подмяна в политиката, защото българските граждани ще бъдат натоварени да плащат за санирането“, каза още Нинова.

Въпреки това тя поздрави "Обединените патриоти” за израстването им от "Вън от ЕС и НАТО” до "ще продължим неотклонно по пътя на европейската интеграция”. Корнелия Нинова посочи, че всички партии в този парламент са абсолютно единодушни за бъдещото на България в Европа.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст