ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвиниха мъж за причиняване на телесна повреда на полицейски орган, закана с убийство на служител от МВР и хулигански действия в условията на опасен рецидив

Съд Сливен

На 03.05.2017г. в РУП Сливен е започнало разследване по досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че на 02.05.2017г. в гр.Сливен е причинил следна телесна повреда на полицейски орган – старши полицай П.П., при и повод изпълнение на служебните му задължения – престъпление по чл.131 ал.ІІ от НК.

При проведеното разследване е установен един от извършителите на деянието – Радко Х. на 28г. от гр.Сливен. В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Радко Х.  в извършване на инкриминираното деяние.

С постановление от 03.05.2017г. на лицето е повдигнато и предявено обвинение за осъществени три умишлени престъпления –  по чл.131 ал.ІІ т.3 вр. с чл.130 ал.І от НК /причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган при и повод изпълнение на служебните му задължения/; чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.ІІ вр. с ал.І от НК /закана с убийство спрямо длъжностно лице по повод изпълнение на службата му/ и по чл.325 ал.V вр. с ал.ІІ вр. с ал.І от НК /извършване на хулигански действия в условията на опасен рецидив, като деянието е свързано със съпротива на орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, като по своето съдържание същите се отличават с изключителна дързост/.

За тези умишлени престъпления, в които е обвинен Радко Х., е предвидено наказание, както следва: по чл.131 ал.ІІ т.3 вр. с чл.130 ал.І от НК – от 1 година до 5 години лишаване от свобода; по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.ІІ вр. с ал.І от НК – до 6 години лишаване от свобода; и по чл.325 ал.V вр. с ал.ІІ вр. с ал.І от НК – от 1 година до 6 години лишаване от свобода.

Т.к. обвиняемото лице е многократно осъждано и е налице реална опасност да се укрие, Районна прокуратура Сливен е постановила задържане за срок от 72ч. на обвиняемия, като предстои внасяне на делото в съда с искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Междувременно продължават активните действия по разследване по делото с цел установяване и на останалите лица, извършили посегателства срещу служителите на РУП Сливен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст