Тереза Мей обеща да намали имиграцията на Острова

мей

Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей призова днес британците да я подкрепят в преговорите за излизането на страната от Европейския съюз, като гласуват за нейната партия на парламентарните избори на 8 юни. Тя обеща, че в замяна ще ограничи достъпа на неевропейски мигранти до кралството, а след това ще намали и миграцията на хора от страните членки на ЕС, предаде Франс прес.

"Присъединете се към мен в момент, когато се боря за Обединеното кралство", каза Мей в северния град Халифакс при представянето на програмата на Консервативната партия за изборите.

В момент, когато страната потегля на "голямото пътешествие", наречено Брексит, ръководителката на консервативното правителство настоя колко е важно да получи "чист мандат", за да постигне "възможно най-добро" споразумение на предстоящите преговори за излизане от ЕС.

"Следващите пет години ще са повратни за Обединеното кралство, основополагащ момент и предизвикателство. Всеки глас за мен и за моя екип ще засили позицията ми в преговорите", каза тя в речта си.

В своя манифест Мей изразява позицията, че "имиграцията трябва да бъде контролирана и намалена, защото, когато върви с твърде бързи темпове и в твърде големи мащаби, е трудно да се изгради хомогенно общество", предаде ДПА.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст