Валери Симеонов няма да подаде оставка

председателят на ПП НФСБ Валери Симеонов - пресконференция на тема: „Защо ГЕРБ и БСП крадат програмата на НФСБ?“

Вицепремиерът Валери Симеонов не смята да подава оставка. На извънреден брифинг в Областната администрация в Бургас той говори за скандала, довел до оставката на зам.-министър. "Бих подал оставка само, ако моите партньори и коалиционният ни партньор я поискат. България има нужда от добро правителство", каза Симеонов. По-рано днес финансовият министър Владислав Горанов заяви, че в правителството не се обсъжда оставката на вицепремиера.

Симеонов обвини за скандала вестник "Сега", и заяви, че срещу него се води негативна пропаганда от изданието, което по думите му манипулирало интервю. Медията съобщи, че вицепремиерът е казал, че през 70-те години на миналия век, когато бил студент, го завели в лагера "Бухенвалд" и "кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там".

"Този вестник ще бъде съден. Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, изнесени в заглавие, че съм правил шегаджийски снимки в Бухенвалд. Има ескалираща пропагандна акция срещу коалиционното управление и лично срещу мен чрез кандидатите. Става въпрос за атака срещу правителството. Това се използва за политически цели. Съжалявам, че давам интервю на всеки, който поиска, разчитайки на коректността на журналистите", каза Симеонов.

Според него Павел Тенев е като почтен човек и добър професионалист и подчерта, че не го е избрал за зам.-министър по профила му в социалната мрежа, а по професионални качества, в които нямал никакво съмнение. "Съдбата на този млад човек е похабена, но той си има неговата професионална квалификация, неговата ерудиция и мисля, че ще може да се справи. Той е бил в частния бизнес, борил се е с конкуренцията. Каквото зависи от мен, ще му помогна, но действително жалко. Рядко се срещат добри специалисти, които да се съгласят да влязат на държавна работа, на ниска заплата и да си зарежат досегашната кариера“, допълни вицепремиерът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст