Борисов не е забравил мечтата да бъде президент, твърди социолог

Министерски съвет заседание Бойко Борисов

На Бойко Борисов хич няма да му е лесно, защото за мен той не е забравил мечтата да бъде президент. Той лека полека се износва като харизма и го знае. Това заяви социологът Първан Симеонов от „Галъп интернешънъл” в студиото на Нова телевизия.

"За да запази шансове евентуално за президент, Бойко Борисов трябва да запази рейтинг. За да запази рейтинг, той трябва да даде на всекиго по нещо. Всеки протест ще успява. Той няма право да пада този път. Това е големият проблем. Неслучайно всички големи политико-икономически и медийни кръгове, за които аз се сещам,имат свое дялово участие в това правителство…..ГЕРБ обикновено успява да се разтовари от вината. Патриотите би трябвало да имат изградени защити. Обединените патриоти трябваше да очакват това, което се случва, защото много хора дебнат. За първи път официално има националисти във властта”, коментира Симеонов.

Той подчерта, че в хода на това управление, ДПС ще се опитва да се долепи до властта.

"ДПС трябва да консумира власт, за да изглежда страшна и могъща в своята ниша, където води битка с ДОСТ.  ДПС ще се опитва да елиминира Патриотите от това управление и да се долепя до него. Мнозина казват, че в настоящия кабинет има много хора на онова, която за краткост наричаме „Пеевски”. Това вече отдавна е метафора, а не просто човек”, смята Симеонов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст