Каракачанов: Атаката срещу наш служител е организирана от ДПС

Парламент Красимир Каракачанов

Имам информация, че атаката срещу мой служител в Министерството на отбраната /Иво Антонов-б.р./ е организирана от ДПС. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание.

"Целта е ясна- да се дестабилизира правителството, да се нагнети напрежение между Обединени патриоти и ГЕРБ и това да доведе до падане на правителството, елементарни игри, които няма как да минат“, допълни той. "Иво Антонов от 18 години е служител на министерството, през всички тези години атестациите от всички министри и негови началници, а са се сменили много правителства, са отлични. Това беше човекът, благодарение на който започна държавната политика за възстановяване на войнишките паметници и гробища извън пределите на България“, посочи министърът.

"Бях в Брюксел, когато това се случи, разпоредил съм още вчера заместващият ме зам.-министър да го извика и да поиска обяснение. В този момент служителят Антонов получи сърдечна криза от притеснение. Това е съвсем човешко – след 18 години в министерството заради една снимка от преди 10 години някой да иска да те изхвърли“, коментира Красимир Каракачанов.

"Представете си, че не бях се поинтересувал и бях разпоредил на зам.-министър да го уволни и с този човек се случи нещо – кой носи моралната отговорност, кой ще погледне жена му и децата му в очите“, обясни военният министър факта, че въпреки разпореждането на премиера, въпросният служител не е уволнен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст