Валери Симеонов: Жертви сме на лов на вещици, да не кажа лов на фашисти

Министерски съвет Ивайло Московски Валери Симеонов

Жертва сме на лов на вещици, да не кажа и на лов на фашисти. Това заяви Вицепремиерът Валери Симеонов пред Нова телевизия. "Няма как да си подам оставката, тези партии не са гласували за моето избиране", допълни той по повод .искането на БСП, ДПС и "Воля" да се оттегли.

Той подчерта, че не си е правил майтапчийски снимки по време на студентския стаж в ГДР в края на 70-те г. на XX век и в концлагера "Бухенвалд". "Просто няма такова нещо, ще съдя вестник "Сега", закани се той. Той поиска да се пусне аудиозаписът, а не фонограма, тъй като в крайна сметка ще го поискат и от съда. Сигурен съм, че има аудиозапис, много добре зная какво съм казал",, възмути се Симеонов.

По думите му поведението на Павел Тенев е нелепа шега, която в никакъв случай не трябва да бъде във Фейсбук или в живота на човека, който заема такава висока позиция, вярва вицепрезидентът.

За Иво Антонов, Валери Симеонов попита "как никой не си зададе въпроса дали снимката не е монтаж", хвалейки Антонов като човек, който е възстановил много военни паметници в Македония и Украйна. Вицепремиерът разкри, че Антонов в момента е в реанимация заради прединфарктно състояние.

Запитан какво мисли за Холокоста, съпредседателят на "Обединените патриоти" отговори, че това са най-зловещите страници от човешката история, а историята на фашизма е "готварска книга на човекоядци, на канибали". Той продължи, че не познава никого, който да изповядва фашизма. На въпрос какво мисли за портретите на Сталин, Симеонов отговори, че мнението му за "сатрапа Сталин" е същото каквото и за Хитлер – не може да се оправдае избиването на милиони хора.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст