Ангелкова предлага отпадане на повторната категоризация на обекти

николина ангелкова

Зимният туристически сезон отчита ръст от 19.1 %, 1 400 000 туристи са посетили зимните курорти. Това показва, че рекламата на България е успешна, ще продължим ударно по същия начин напред, защото страната има още по-голям потенциал. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на БНТ.

"Амбицията е страната ни да се превърне в целогодишна дестинация. За целта трябва да бъдат привлечени нискотарифните компании още по-добре във Варна, Бургас и Пловдив. Има ръст на ранните запитвания и заявките за чартърни полети през летния сезон от Франция и Холандия – 83%, Белгия – 53%. Спрямо 2016 г. се очаква около 10 % ръст на туристите през тази година", обясни Ангелкова.

Тя подчерта, че ще предложи да отпадне прекатегоризацията, за сметка на контрола. На базата на контрола ще се отнемат звезди на неизрядните предприемачи. Също така категоризацията трябва да е комплексна, а не ресторантът да е 2 звезди, хотелът – 4, ресторантът – 3, каза още министър Ангелкова.

Според нея служебният кабинет е бездействал за концесията на много от плажовете, затова и много места ще останат без охрана.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст