Наводни се блок, който в момента се санира

наводнение

Блок в Мездра, който в момента се санира по националната програма, се наводни при проливен дъжд, съобщи Би Ти Ви. Блокът се санира от седмица, като днес въпреки дъжда работници са работили на покрива. Водата е протекла и е засегнала 11 апартамента, като течове има включително през електрическата инсталация. Телевизията показа работници на покрива без предпазни облекла и задължителните по закон каски.

Докато потърпевшите разказваха, че само петима души извършват ремонта, се появи представител на изпълнителя r твърди, че в санирането са заети 25 души. От фирмата са посъветвали хората да се изнесат временно и са казали, че ще поемат разноските по оправяне на щетите. По договор санирането трябва да приключи за 49 календарни дни.

След излъчването на репортажа министърът на регионалното развитие Николай Нанков е поискал от кмета на Мездра Генади Събков информация за случая. Нанков е помолил по най-бързия начин проблемът на хората да бъде решен и периодично да бъде информиран за развитието на случая, съобщи регионалното министерство.

"Покривът на блока  не може да бъде ремонтиран, докато няма подпис от строителния надзор",  обясни Гена Кадийска – собственичката на фирмата изпълнител. "Извиняваме се на хората за причинените неудобства, ще поемем разходите за отстраняване на течовете от вчера, ако има нови течове – също“, каза още тя.

Инж. Генади Събков от общината посочи, че в сградата има проблеми отдавна и че с години по нея са правени самодейни ремонти. За съмненията, че изпълнителят е избран "под масата“, той отговори, че само две фирми са се конкурирали за обекта, а избраната е показала успешно реализирани проекти в миналото.

Това е първият блок в Мездра, който се санира. Официално работата е започнала преди седмица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст