Проблем ли е боядисването на паметници?

рейгън

Иван Сотиров, бивш зам.-кмет на София и един от инициаторите за изграждането на паметника на Роналд Рейгън в Южния парк и Борис Цветков – общински съветник от БСП, влязоха в ожесточен спор в студиото на Би Ти Ви за това какви намерения стоят зад боядисването и цапането  на паметници у нас. Повод за разговора стана осквернения с монтажна пяна и боя паметник на Рейгън преди дни.

"Сътворилият подобно нещо е съветофил-лумпен. Паметникът на съветската армия трябва да бъде премахнат, тъй като е паметник на окупационна армия. Роналд Рейгън  ни направи свободни със своите усилия, той разби империята на злото и ни направи свободни. България беше окупирана над 45 години, водеше се политика по денационализация и съсипване на националния елит и още не може да съвземем от този геноцид , провеждан от тази армия. Рейгън не го почитаме като лидер на САЩ, а като лидер на демократичните хора”, посочи  Иван Сотиров. 

Борис Цветков заяви, че какъвто и да е паметника обругаването му е вандализъм.  

„Това е вандализъм, независимо от определението на българския съд, според който боядисването на паметника на „Позитано” не е проблем.”, подчерта той. 

Сотиров коментира, че София се е превърнала в съветско-руски гробищен парк за паметници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст