Бързо производство спрямо руски гражданин за закана за убийство спрямо лекар и полицаи

Човек с белезници

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство спрямо Владимир З., руски гражданин, за закана за убийство и закана срещу орган на властта за причиняване на телесна повреда – престъпления по чл. 144 ал.3 и по чл. 144 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 7 юни 2017 г. Владимир З., който живее в гр. Хисаря, се обадил на тел.112 и поискал да бъде посетен от лекарски екип от Центъра за Спешна медицинска помощ заради коремни болки. Медицинският екип го посетил веднага в дома му и го заварил на легло, като искал от него да посочи причината за оплакванията си. В това време Владимир З. започнал да отправя реплики, че ще ги убие, последвало ставане от леглото, като извадил нож от близкия шкаф и го насочил към лекарката. Той отправил към нея закана с думите: „Аз сега ще те убия“. Бил подаден сигнал в дежурната на РУ на МВР-Хисаря, като на място пристигнал полицейски екип, който предотвратил по нататъшна саморазправа. Владимир З. отправил заплахи и спрямо служителите на МВР. Установено е, че той е бил в нетрезво състояние.

Владимир З. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Той е с временна адресна регистрация в гр. Хисаря и със статут на чужденец. Предстои утре, 9 юни 2017 г., Владимир З. да бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор и да бъде привлечен като обвиняем след допълнително съгласуване за правната квалификация с Окръжна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст