Български учени ще участват в среща с Нобелови лауреати по икономика

нобел

Българската макроикономическа асоциация (БМА) избра трима млади учени от България за участие в Шестата среща с Нобелови лауреати по икономика в Линдау (Германия) от 22 до 26 август 2017 г. Разходите по участието им ще се покрият поравно от БМА и фондация "Линдау".

БМА има официално споразумение с Фондация "Линдау", което ѝ дава право да номинира млади учени от България за участие в традиционните срещи с Нобелови лауреати в Линдау. В края на юни 2016 г. БМА обяви конкурс за млади учени – икономисти, които да получат официалната номинация на БМА.

Комитетът по селекция на БМА оцени високо получените кандидатури, в резултат на което УС на БМА номинира трима млади учени – Александър Василев (AUBG), Елена Спасова (НБУ) и Недялко Несторов (ИИИ на БАН). И тримата кандидати на БМА бяха официално одобрени от Фондация "Линдау" и ще вземат участие в срещата от 22 до 26 август 2017 г.

За срещите в Линдау

От 2004 г. в гр. Линдау се организират срещи с Нобелови лауреати по икономика. През 2014 година на Петата среща с Нобелови лауреати по икономика участваха 480 млади учени от 86 страни. В срещата се включиха 18 Нобелови лауреати по икономика, сред които Джон Наш, Едмунд Фелпс, Джоузеф Щиглиц, Питър Даймънд, Върнън Смит, Кристофър Симс и др. Срещата се състоя от 19 до 23 август 2014 г. в Линдау, Германия.

За БМА

Българска макроикономическа асоциация е сдружение, чиято основна цел е да се дискутират макроикономически проблеми, да се разпространяват макроикономически идеи и знания и да се подпомагат и насърчават изследвания в тази област.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст