Думите ми за шведските туристи бяха манипулирани, оплака се Рагин

Благой Рагин

Оставката на г-н Рагин е достойна постъпка от негова страна. Радвам се, че чу молбата ми, защото е важно Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация да представя интересите на работещите в сектора. Те трябва да бъдат подпомагани и уважавани по всякакъв начин. Недопустимо е подобно поведение от страна на председателя на асоциацията”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на Нова телевизия. 

След правителственото заседание вчера Ангелкова настоя Рагин да се извини и да се оттегли от поста, заради изказването му че шумът около скандала с ритнатата в главата камериерка от шведски турист трябва да отшуми по-бързо, за да не обидим шведските туристи. 

Благой Рагин заяви, че думите му са били манипулирани и пресилени в медиите.

„Тогава казах, че всеки гражданин – чужд или българин, който наруши закона, трябва да си понесе наказанието. След това казах, че искам да бъдем по-внимателни към обикновените шведи, защото те не са виновни, че един техен лумпен руши имиджа на страната им. После обаче написаха, че съм казал да се усмихваме и да бъдем внимателни. Те да ни ритат и ние да ги покровителстваме”, поясни Рагин.

„Извинявам се на всички, ако съм обидил някого”, допълни той.

„Аз от една година се моля на моите колеги да ме освободят, защото още тогава получих покана да се оттегля, защото не съм удобен за някои хора. Аз поисках освобождаване, но колегите ми не ме пуснаха. Преди една седмица отново ми намекнаха, че е крайно време да освободя поста и сега виждате какво се случва. Благодаря ви, че ми помогнахте да се оттегля”, заяви Благой Рагин.

„Аз ще продължа да помагам с каквото мога без ангажименти. Това е моята кауза, аз съм един Дон Кихот”, допълни бившият шеф на БХРА.

Главният секретар на асоциацията Веселин Налбантов също пожела да се включи в ефир.

„Няма да толерираме подобни действия. Тези случаи ще продължат и ще има такива. Не прибегнах до правосъдието, а превъзпитах въпросния човек, който бе нападнал моя служителка. Искам да каже, че Благой Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като майка Тереза, иска да бъде добър към всички. Няма да му позволим да се оттегли така самоволно, защото не е искал да каже това”, заяви Налбантов.

Той се обърна към правителството с думите, че проблемът е в „Слънчев бряг”, където няма ръководство и курортът е оставен на самотек. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст