Лъжата е оръжието на БСП и Елена Йончева, заяви Валери Симеонов

Парламент Валери Симеонов

БСП и Елена Йончева преминаха границата. Информацията, която тя изнесе за оградата на границата, я няма в никакъв доклад и не е оповестявана публично. За мен това е безотговорно поведение и национално предателство. Оръжието на БСП и на Йончева е лъжата. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Симеонов вече е подал сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева, че изнася държавна тайна и насочва към определени места мигрантския поток.

„Решението за изграждането на оградата стана възможно след промени в Закона за обществените поръчки. Пари за нея в бюджета нямаше. Те бяха осигурявани от излишъци. Тъй като парите не достигаха е взето решение да се направи едноредова ограда. Тя трябваше да се изгради бързо, защото имаше наплив от мигранти, които трябваше да бъдат спрени. Ако оградата не беше препроектирана и се изграждаше на два реда, сега щяхме да сме някъде към Лесово”, съобщи Симеонов. 

Той бе категоричен, че изграждането й не е спирало.

Той обвини Йончева, че тя упоменава точно имена на пирамиди. И я запита откъде тя има такава информация. Симеонов подозира, че бившата журналистка получава информация дори от президентството. Той я разкритикува и за това, че тя е показвала снимки на места, където оградното съоръжение е било съборено по времето на Пламен Орешарски, като й напомни, че сегашното управление няма нищо общо.

По време на разговора с Валери Симеонов Елена Йончева пожела да се включи по телефона. Тя заяви, че доклада е публикуван на сайта на Народното събрание и няма издаване на никаква тайна.

Депутатът от БСП продължи да настоява, че има "спестяване" от двуредовата ограда. Тя е категорична, че цялата информация, която изнася, е публична. "Голям късмет е, че България е в ЕС. Аз ви благодаря, че не изпращате някакви команди да ме арестуват за това, че ме наричате национален предател", заяви Елена Йончева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст