Мей не смята да подава оставка

мей

Британският премиер Тереза Мей заяви тази сутрин, че ще се стреми да остане на поста си, въпреки че прогнозни резултати показват, че нейната Консервативна партия ще загуби мнозинството си в парламента, а опозицията вече я призова да подаде оставка, предаде ДПА.

"В този момент повече от всичко друго тази страна се нуждае от период на стабилност", каза Мей, след като стана ясно, че тя е преизбрана за депутат от избирателния си окръг Мейдънхийд.

"И ако, както показват прогнозите, Консервативна партия спечели най-много места в парламента и вероятно най-много гласове, тогава ще бъде наше задължение да гарантираме, че ще имаме този период на стабилност и точно това е, което аз ще направя", заяви Тереза Мей.

Според актуализирани прогнозни данни на Би Би Си консерваторите се очаква да спечелят 318 места, като това е с 13 по-малко в сравнение с предходните избори през 2015 г. За да имат мнозинство, те трябва да разполагат с 326 места в парламента, който има 650 места.

Прогнозите на Би Би Си показват, че лейбъристите имат ще имат 267 места, което е с 29 места повече в сравнение с предишните избори.
Шотландските националисти ще останат трети с 32 места. На предишните избори те имаха 56 места в парламента.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин вече призова Мей да подаде оставка, а лидерката на шотландските националисти Никола Стърджън каза, че резултатите от вота са катастрофални за Мей.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст