НСО ще наеме 80 коли за председателството на ЕС

нсо

Националната служба за охрана обяви обществена поръчка за наемането на 40 леки автомобила и 40 микробуса. Те ще бъдат използвани за нуждите на службата по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Поръчката е 1.3 млн. лв. с ДДС и обхваща 6-те месеца на председателството.

Ще бъдат наети 40 нови автомобила и 40 нови микробуса, а изискването е те да бъдат произведени през 2017 г. и неупотребявани.

Поръчката е разделена на две позиции като за наема на автомобили са заделени 600 хил. лв. без ДДС и за микробуси 504 хил. лв. без ДДС. Така наемът на една лимузина за месец излиза 3000 лв., а на бус – около 2.5 хил. лв.

През май правителството реши МВР реши повече от 2 млн. лв. за купуване на специализирани автомобили. Отпуснатите средства за МВР са общо 8 млн. лв., но първоначално предвидените 2.7 млн. лв. за доставка на автомобили се оказват недостатъчни. Затова кабинетът реши да размести част от заделените за МВР средства, с които е предвидено купуването на защитни средства и специално оборудване и изграждането на команден ситуационен център на СДВР. Първоначално за тези дейности бяха заделени съответно 4.7 млн. лв. и 600 хил. лв. 

С новите промени средствата за тези дейности стават 3.280 млн. лв., а за доставката на автомобили са заделени 4.720 млн. лв.

Бе решено НСО да получи допълнително 1 325 000 лв. за наемане на автобуси и автомобили. Средствата не предвиждат купуването на нови бронирани лимузини, но от службата настоха, че такива ще са им необходими за председателството. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст