РП – Трън внесе протест срещу размера на наказание за шофьор, управлявал автомобил пиян

Темида

На 09.10.2016 г. подсъдимият П. Радивоев управлявал лек автомобил „Рено“ в местността „Илиин хан“ в гр. Трън, в посока от с. Туроковци към с. Кожинци. При тестване на шофьора, по време на проверка, извършена от полицейски служители, било установено наличие на алкохол в кръвта му. Техническото средство „дрегер“ отчело резултат – 1,40 промила. Същата вечер той дал кръвна проба, като резултатът от химическата експертиза бил 1,67 промила.

По случая било образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Трън, приключило с изготвяне на обвинителен акт.

На 17.05.2017 г. съдът призна П. Радивоев за виновен в извършеното от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК и му наложи наказание шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, лишаване от право да управлява МПС за период от осем месеца и глоба в размер на 400 лв.

Районна прокуратура – Трън счита, че наложените с първоинстанционната присъда наказания са несправедливи, тъй като не биха могли да постигнат целите на специалната и генерална превенция и поправянето на дееца. В тази връзка държавното обвинение внесе в съда протест с молба размерът на наказанието да бъде увеличен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст