112 деца от цялата страна идват в Бургас на състезание за “млади пожарникари”

пожарна

На 12 и 13 юни в Бургас ще се проведе XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". В него участие ще вземат 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора от по 4 участника. Традиционно състезанието ще премине в две части – теоретичен изпит и практически игри, съобщиха от МВР.

И тази година теоретичният тест включва въпроси от сферата на природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективни средства за защита, правилата за поведение при пожар, оказване на първа медицинска помощ и Единния европейски номер за спешни повиквания 112.

Практическите игри ще се проведат на 13 юни от 09.00 часа в Морската година, пред Експозиционен център"Флора". Учениците ще демонстрират своите умения и бързина за действия при земетресение, наводнение и химически аварии.

Националното ученическо състезание се организира от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и Министерството на образованието и науката, в партньорство с Община Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст