Тереза Мей Готова да изкара пълен мандат

мей

Тереза Мей заяви, че е готова да изкара пълен мандат като премиер, след като оповести новия си кабинет, съобщи БНР. Тя изтъкна, че в центъра на вниманието на правителството ще бъдат социалните проблеми и успешен Брексит.

Новото правителство на практика е старото, тъй като всички досегашни ключови министри запазват постовете си, а някои от по-второстепенните разменят местата си. В правителството изненадващо се завръща Майкъл Гоув, един от двигателите на движението за Брексит, като министър на околната среда. А бившият министър на трудовата заетост и пенсиите Деймиън Грийн, стар приятел и съмишленик на Тереза Мей, е назначен за първи държавен министър – пост, смятан за втори в йерархията след този на премиера.

Скай нюз цитира депутати консерватори, че са призовали Тереза Мей да има по-прагматичен подход към Брексит. Освен това преобладава мнението, че фактът, че Тереза Мей свика извънредни избори, за да "укрепи ръката си" в преговорите за Брексит, но вместо това загуби мнозинството си, показва ясно, че е задължително гласуването в парламента по каквато и да било сделка за Брексит. 

Преговорите по точната форма на подкрепата, която ще оказва северноирландската Демократична юнионистка партия като партньор на консерваторите в новото правителство, ще продължат днес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст