ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ангелкова проверява и плажа в Обзор

обзор

Министерството на туризма извърши съвместна проверка на плаж „Обзор-мотела“ заедно с МВР, Регионалната здравна инспекция, Морска администрация и Дирекция строителен контрол на община Обзор. Причина за инспекцията са множество сигнали, подадени до институциите.  


На плаж „Обзор–мотела“ съвместната проверка е установила три незаконни обекта, които се ползват от хотел „Мирамар“. Инспекторите са установили и две заграждения – едното от тях е детски кът, който се ползва от хотел “Сънрайз“, а другото е означено като частен имот, където е насипан допълнителен пясък от плажа. Загражденията трябва да бъдат премахнати.

Установено е също, че хотел „Мирамар“ не е подновил категоризацията си, за което ще бъде санкциониран от Комисията за защита на потребителите.

На самия плаж не са открити нарушения на наемателя – той е изпълнил всички задължителни дейности по стопанисване на плажа.

По повод трите преместваеми незаконни обекта Община Обзор трябва да предприеме действия по премахването им,  в случай че не бъдат  узаконени.

Министерството на туризма ще направи мониторинг и замерване на плажа във връзка с насипания допълнителен пясък. Ако се окаже, че има добив на пясък от плажа, с който е засипан имотът, Министерството на туризма ще състави акт за административно нарушение на извършителя. Според българското законодателство няма частен плаж – ивицата  е изключителна държавна собственост.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст