ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шофьор, блъснал жена на пешеходна пътека е предаден на съд от РП – Русе

съд Русе

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътищата и блъснал жена на пешеходна пътека.

Обвинението срещу Марин М. е за това, че на 14.10.2015 г. в гр.Русе, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф”, нарушил правилата за движение по пътищата, като не изпълнил задължението си и не спрял, за да пропусне стъпилата на пешеходна пътека жена и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на същата, като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл.343, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.342 НК.

Пострадалата пресичала бул. „Цар Освободител“ по пешеходната пътека. В същият момент пред пешеходната пътека имало спрели автомобили, които изчаквали преминаването на пешеходците, сред които и обвиняемия с управлявания от него лек автомобил. Докато пострадалата се намирала все още на пешеходната пътека, обвиняемият внезапно потеглил и я блъснал с предната част на автомобила си в областта на левия крак. От удара пострадалата се подпряла на предния капак на автомобила, управляван от обвиняемия, който обаче не спрял движението си, а продължил с бавен ход напред, при което жената паднала на земята. Чак тогава обвиняемият спрял, но не оказал помощ на падналата пешеходка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст