ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Изправят пред съда мъж, обвинен за незаконно притежание на оръжие

Темида

Районна прокуратура – Радомир постигна споразумение със защитата на Е.С. за незаконно държане на боеприпаси – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс, пише Струма.

Обвиняемият С. държал, в с. Падине, общ. Земен, без надлежно разрешително, 58 броя ловни патрони 12-ти калибър, в това число саморъчно снарядени и фабрично произведени. Той се призна за виновен и се съгласи да му бъде наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок.

По обвинение в извършване на подобно престъпление Районна прокуратура – Сандански предаде на съд К.А. от с. Джигурово, който 08.12.2016 г., в селскостопанска постройка в местността „Ковачица“ в селото, държал 85 броя боеприпаси – патрони за огнестрелно оръжие 22 калибър, както и 1 брой ловна пушка марка Zbroiovka Brno N.P. Обвиняемият не притежавал надлежно разрешително за това, а оръжието не било регистрирано по съответния ред. Той е подведен под наказателна отговорност и за държане на наркотични вещества – марихуана, скрита сред складираните бали със сено в черна найлонова чантичка.

Общата стойност на дрогата възлиза на 912 лв.

Районна прокуратура – Разлог внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.Ц. за незаконно държане на 19 ловни патрона, годни за произвеждане на изстрели. Боеприпасите били открити на 19.02.2017 г. в камуфлажен елек и отсек за вещи в лек автомобил.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст