ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицаите са с шкембета, а мераклиите за униформа с ниско IQ

дебело ченге

Недостиг на полицаи заради ниско IQ. По тази причина щатовете в МВР не могат да бъдат запълнени стана ясно днес от думите на вътрешния министър Валентин Радев по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия, сочи Флагман.

Червените попитаха какво се прави за назначаването на служители на МВР, за да може ведомството да се бори ефективно с битовата престъпност. 400 са новоназначени, стана ясно от думите на министъра. Малко над 1000 трябва да бъдат назначени до края на годината. Оказва се, че трудност пред назначаването на нови кадри е, че кандидат-полицаите не отговарят на критериите. Кандидатите минават на тестове за интелигентност и за физическа подготовка. Само преминалите тестовете биват назначавани.

Работим по въпроса, успокои силовият министър депутатите. По-късно той поясни, че също е притеснен от този факт. Дори питал дали това ще продължава. Едни и същи кандидати участвали в конкурсите. Една от идеите за преодоляване на тази тенденция е конкурсите да се разпределят из районните управления. Валентин Радев днес бе категоричен още, че трябва да се увеличат заплатите на полицаите.

След Нова година това трябва да се случи, подчерта министърът. Той посочи, че стартовата заплата в МВР е 815 лв. Помолен за коментар дали и действащите полицаи ще влязат във физическа форма, тъй като част от полицаите са с шкембета, Радев призна, че много от тях и той не ги харесва и сподели: "И аз се разхождам и ги виждам. Много от тях като ги погледна и се чудя как са влезли".

Полицаите обяснявали, че качили кила в системата. Хората като ви видят и трябва да се респектират, трябва да ви харесват дори, съветвал министърът подчинените си. От думите на министъра стана ясно, че тестове за физическо състояние на кадрите и сега имало, но май не се спазвали. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст