ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спецзвено „Антикорупция“ обвини народен представител в организирано купуване на гласове

Прокурор

Днес, 12.07.2017 г., прокурор от СЗ“Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняем Манол Генов – народен представител от 44- то Народно събрание в престъпление по чл. 167 ал.3 вр.чл.26 ал.2 вр.ал.1 от НК.

Манол Генов е обвинен в това, че в периода 01.03.2017 г. – 30.03.2017 г. в гр. Асеновград, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, в съучастие като съизвършител с Николай Христев е организирал предлагането и даването на имотна облага – паричната сума от 25 лв. за глас на живущи в гр. Асеновград физически лица, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в негова полза и в полза на политическа партия на изборите за народни представители, провели се на 26.03.2017 г.

За същото престъпление е повдигнато обвинение и на Николай Христев от гр. Асеновград. Манол Генов е с мярка за неотклонение „Подписка“.

На 20.06.2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Манол Генов. Генов даде съгласие за възбуждане и провеждане на наказателно преследване срещу него.

Разследването продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст