ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП пуска собствена телевизия от есента

Парламент Корнелия Нинова

БСП стартира от есента собствена телевизия. Очаква се новината да бъде официално съобщена по време на  националния събор  „Бузлуджа 2017”. На 29 юли социалисти и симпатизанти ще се съберат в местността „Историческа поляна”, за да честват 126 години от организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския конгрес.

Най-вероятно телевизията ще започне да излъчва септември или октомври. 

Обещанието за партийна телевизия бе залегнало още в предизборната платформа на Корнелия Нинова, когато се кандидатира за лидер на БСП преди повече от година. 

Вчера правителството отхвърли с 12 на 7 гласа искането на БСП да получи безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години върху Дома-паметник на връх „Бузлуджа“. 

До разглеждане на проекта се стигна, след като политическата партия не предприе своевременни стъпки за финализиране на процедурата по решение на МС от 2011 г., с което имотите се прехвърляха безвъзмездно в собственост на БСП. Влезлите в сила през февруари т. г. промени в Закона за държавната собственост направиха невъзможно прилагането на решението от 2011 г.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст