ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Официален Лондон с уникален наръчник: Как да оцелеете в България?

слънчев бряг британски туристи

В България може да бъдете обрани от проститутки, сводници, джебчии, може да ви излъжат в стриптийз бар или в такси. Черноморският крайбрежен курорт Слънчев бряг, който привлича стотици хиляди британци, търсещи слънце всяка година, регистрира скок в престъпността, след като мошеници се опитват да експлоатират пияни туристи, пише британското издание "The Sun"., цитирано от Флагман.

Външното министерство на Великобритания предупреждава, че проститутките и техните сводници ограбват туристите, но това не е всичко. Също така има сериозна опасност да бъдат тарашени хотелските стаи или пък почиващите да станат жертви на джебчии.

Съветът на министерството към пътуващите гласи: "Проституцията не е нелегална в България, но получихме многобройни сведения за джебчийство, грабежи и нападения над британски граждани от проститутки и техните опекуни". Британското външно министерство добавя, че някои туристи се оплакали от сериозни надценки в стриптийз клубове в София и в курорти като Банско, Боровец и Слънчев бряг.

Изкуственото надуване на сметката може да възлиза на стотици лири, а жертвите били заплашени от насилие, ако не плащат. Междувременно има редовни съобщения за обири и агресивно поведение на таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. Друга опасност била с обира на коли. Измамници умишлено пробиват гумите на автомобили под наем в цяла България. Докато туристите проучват къде са пробити гумите им, умели мошеници разсейват шофьора, а техен съучастник краде лични вещи и документи от автомобила.

Британското външно министерство добавя: "Бъдете бдителни, ако трябва да спрете при тези обстоятелства,  уверете се, че вещите ви са подсигурени".

КАК ДА БЪДЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ В БЪЛГАРИЯ:

– Не вземайте ценности на плажа и внимавайте за лошо осветени пътища около курорта през нощта;

– Уверете се, че заключвате стаята си (включително прозорци и балконни врати) и пазете ценните си вещи в заключени в сейф;

– Не обменяйте пари по улиците в Слънчев бряг, само в лицензирани обменни бюра, банки или хотели;

– Избягвайте райони, където работят проститутки, особено късно през нощта, включително паркинги, плажове, лошо осветени места и райони с храсти и дървета;

– Придържайте се към основните маршрути и избягвайте алеите и преките пътища в Слънчев бряг.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст