ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Европол съобщи за 66 арестувани във връзка със скандала с конското месо

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдствотокон

Европол съобщава, че 66 души са арестувани за търговията на конско месо, което не е било подходящо за човешка консумация и ме е конфискувал банкови сметки, собственост и луксозни автомобили след разследване във връзка със скандала, който преди години шокира европейския потребител, предаде Reuters.
При извършени тестове в Ирландия през 2013 г. се оказва, че някои продукти, описани като говеждо месо, в действителност са били от чисто конско месо. Във връзка с това испанската полиция е започнала разследване на група, която е убивала коне от страната, твърде стари или болни, за да бъдат консумирани от човек, подправяли са документацията и са ги изпращали в Белгия, страна голям износител на конско месо в ЕС. 
Европол съобщава, че 65 души са арестувани в Испания, а основният заподозрян, холандски гражданин, е бил арестуван в Белгия.

"В Испания 65 души са арестувани и обвинени в престъпления като малтретиране на животни, подправяне на документи, престъпления срещу общественото здраве, пране на пари", пише в официално заявление на европейската полицейска агенция. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст