ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Влизат в сила нови условия за енергийни помощи

парно

От днес влизат в сила новите условия за получаване на енергийни помощи. Причината да бъде променена наредбата за отпускане на целева помощ се наложи заради увеличението на пенсиите.

Енергийната помощ и тази година си остава същата като миналата година или 361 лева. С тези пари може да се закупят например дърва за огрев. Цената им тази година е от 70 до 80 лева за кубик.

Молбите ще се приемат до 31 октомври. Нуждаещите се могат да кандидатстват в дирекциите "Социално подпомагане" по настоящия адрес на лицата.

От социалните уверяват, че след увеличението на пенсиите и помощите за деца с увреждания, това няма да попречи на семействата да получат и целево подпомагане за отопление.

Предвижда се също промяна в условията за помощ на хората, които ползват парно. От предстоящия отоплителен сезон те също ще получават пари. Досега средствата се превеждаха директно в топлофикационните дружества.

За изминалия отоплителен сезон над 217 000 лица и семейства са подпомагани с помощ за отопление. Изплатената сума надхвърли 77 милиона лева.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст